Judith Kyst, jesper Vollmer og Malene Bach Selvelsted.

Christian Degn taler med TV-kok Jesper Vollmer, Judith Kyst , direktør madkulturen og Malene Bach Sevelsted, bestyrelsesmedlem hos Fjordland.

Situationen på det globale fødevaremarked er lig med udfordringer

Krigen i Ukraine gør, at ”verdens kornkammer” i øjeblikket ikke er tilgængeligt. Hvordan påvirker den aktuelle virkelighed danske fødevareproducenter? Og får det dem til at overveje, om der er yderligere behov for at tænke alternativt? Er en endnu mere kød-fri madkultur vejen frem? Danish Crown har allerede bevæget sig små skridt væk fra kerneforretningen og har lanceret en plantebaseret produktserie. Vil vi se mere af det? Er det sådanne varer forbrugeren fremover i højere grad vil efterspørge? Hvordan omstiller dansk landbrug sig en ny, anderledes og mere grøn virkelighed?

Malene Bach Sevelsted er bestyrelsesmedlem i den lokale landboforening Fjordland, hvor hun er talsperson for økonomi og ledelse. Malene ejer besøgsgården Farmvisit, og hun driver sammen med sin mand en griseproduktion. Malenes passion er bl.a. dyr, udvikling af mennesker og fremtidstrends.  

Malene har erfaring fra det kommunale og private erhvervsliv. Hun har en HD i organisation og flere coachuddannelser. Hun går meget op i at tage et samfundsansvar. Hun har stor interesse i strategiarbejde, og hvordan det kan omsættes til handlingsplaner og ikke mindst at få tingene til at lykkes med de ønskede resultater – gerne på flere forskellige bundlinjer. 

Judith Kyst

  • Judith er direktør for Madkulturen – en selvejende videns- og forandringsorganisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
  • Organisationen arbejder for at styrke madkulturen i Danmark gennem almennyttige og kommercielle projekter.
  • Hun er bestyrelsesformand for Fairtrade og medlem af bestyrelsen i Rådet for Sund Mad
  • Madkulturen står bag podcastserien ”Hver tallerken tæller”, hvor 18 af landets stærkeste madaktører drøfter madkulturen som en del af løsningen på klimaproblemet.
  • https://www.madkulturen.dk/madtanken/#podcasts

Jesper Vollmer

  • Jesper Vollmer er tidligere køkkenchef ved Kongehuset
  • Privat er han gift med tv-vært og debattør Annette Heick
  • Han driver i dag kokkeskole og mad-events fra Huset Rå i Allinge på Bornholm
  • Find ham også på den digitale madplatform Klub Vollmer, hvor han leger med smag og variation i danskerne yndlingsretter, og inspirerer til små forandringer i det danske køkken.
  • https://klubvollmer.dk/

Følg med

Hold dig opdateret på vores sociale medier. Vi deler løbende nye samtaler, aktiviteter du kan opleve, nyheder og videoer med samtaler fra sidste års Skivemødet.

få nyheder direkte i din indbakke

Indtast din mailadresse

FÅ NYHEDER DIREKTE I INDBAKKEN