Skivemødet 2024

programoversigt

Der tages forbehold for programĂŚndringer

Fredag den 24. maj

Se fredagens program her

Åbningen

Åbning af Skivemødet 2024.
Velkomst ved Bo Sundroos og ĂĽbningstale ved borgmester Peder Christian Kirkegaard.

ERHVERVSPORTRÆT:
Morten Larsen fra ‘løvens hule’

Nür ürets Skivemøde übner dagene med masser af spÌndende samtaler, bliver det med en erhvervsmand, der deler ud af sin viden og fortÌller sin historie.

Erhvervsmanden Morten Larsen har stået i front for flere af Danmarks stærkeste onlinebrands siden sidst i 90’erne. Han har været salgs-produktchef på dba.dk, direktør i Just Eat og CEO i Miinto Group og meget mere. Samtales anføres af Klaus Knudsen Pedersen.

Egnsbranding
– Hvor svært kan
det vĂŚre?

Kan man mon skubbe til borgmestre, kommunaldirektører og marketingrødder pü rüdhusene i udkantskommunerne?

Hvordan finder man som kommune sit ”why”, og sikrer sig difference i forhold til ”konkurrenterne”.

Brandingekspert Carsten Herholdt, indehaver af modetøjfirmaet ELSK Lars Riis, udviklingschef for VisitNordvedtkysten Mai Manaa og ivÌrksÌtter Niels Sønderby diskuterer, hvordan men kan bruge sin egns vÌrdier i brandingen.

dagens politik

Politiske analytikere tager temperaturen pĂĽ Christiansborg

To af landets gamle og etablerede partier Socialdemokratiet og Venstre er begge ramt af en historisk vÌlgerflugt. Hvordan det püvirker dansk politik, og hvad der sker pü Christiansborg, vil de to politiske analytikere Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen give deltagerne pü Skivemødet deres analyse af.

politisk topmøde

Mød partiledere, politiske ordførere og ministre til snakken om Danmarks tilstand – set fra Christiansborg.

Klaus Knudsen Pedersen stiller skarpt pü VelfÌrdsdanmark, og spørger vores politikere om de forskellige udfordringer, vi stür med i dag.

Mød Trine Pertou Mach (EL), Pia Olsen Dyhr (SF), Martin Lidegaard (RV), Anne Paulin (S), Troels Lund Poulsen (V), Lise Bertelsen (KF), Carsten Bach (LA) og Inger Støjberg (DD).

stakkels storbyer

Vi ved alle, at livet pü landet er det bedste, men hvordan sikrer vi at det forbliver südan? Det spørger moderator Christian Degn et stÌrkt panel om.

Det er jo synd for de stakkels mennesker, der skal bo i en storby, hvor alt bare er mere besvĂŚrligt. Eller er det?

statsministerbesøg

Statsminister Mette Frederiksen gÌster Skivemødet. Statsministeren gür pü scenen i Skive og taler om aktuelle politiske emner i Danmark, og besøget afsluttes af et interview.

borgmesterkontoret

6 danske borgmestere mødes til Skivemødet, hvor de skal snakke fÌlles udfordringer og søge viden hos hinanden.

Hvad er godt, og hvad bøvler man med i byer, hvor der er langt under 100.000 indbyggere ?

fra a til b
i landdistrikterne

Kan man stadig blive transporteret, hvis man bor i de mindre byer om 5 ĂĽr? Hvor katten blev taxaerne af? Og hvad sker der med busruterne?

Vi har sammensat et panel af bĂĽde politikere, busselskaber og forskere til denne spĂŚndende samtale.

DEGNS SALOON

VESTENS SKARPE KVINDER!
Oplev musikeren Sussi Nielsen, politikeren Inger Støjberg og investoren Anne Stampe dele deres historier og indsigter live pĂĽ scenen! Kom med til en aften fuld af livets toner, politik og investeringsrĂĽd i Degns Saloon! 

grønne el-biler
Fup eller fakta?

Alle snakker elbiler, men kun 7% af de solgte biler i Danmark er elbiler! Er vi overhovedet klar til det? HvornĂĽr skal man slĂĽ til? Er der ladestandere nok i vandkantsDanmark?

De 2 bileksperter, Mads Christensen og Christian Grau har i alt fald hver deres mening.

skive synger

FĂŚllessang i Skivemødet-teltet anført af Anja Brejner fra Skive Musikskole – akkompagneret af Lars Folmer pĂĽ klaver… I ĂĽr med helt nye sange i sangbogen!

Skive College teltet

Skive College arrangerer sjove aktiviteter, konkurrencer, shows og talks. Pü Skive College-scenen kan du opleve fysik- og kemishows, dilemma-dialoger, musik og talks om skolelivet. Du kan lave din egen lÌdernøglering eller strandstol.

Deltag i spÌndende konkurrencer og vind en lÌderlÌnestol lavet af vores dygtige møbelpolstreelever. GlÌd dig til et par inspirerende dage med sjov og lÌring i Skive College-teltet.

Skive Jobfestival

På Skive Jobfestival kan du finde din kommende arbejdsplads. Kig forbi – i 2023 deltog 60 virksomheder med mange spændende jobs fra Skiveegnen.

UNGEMØDET

Ungemødet sÌtter de unge pü Skiveegnen i fokus og bringer emner som WorkLife balance, trivsel og ungefÌllesskaber samt generation Z pü fremtidens arbejdsmarked pü dagsordenen. Alt dette gør vi gennem snakke, workshops og en masse spÌndende tiltag i teltet i løbet af dagen.

street food

Büde fredag og lørdag er der lÌkre food-vans med et variende udvalg.

Kom og smag pü en masse lÌkre og spÌndende retter, fra vores lokale fødevareaktører. Du finder alt fra saftige burgere, fish & chips, et hav af pandekager, søde sager og meget mere.

børnemødet

Som noget nyt i 2024, starter vi allerede BØRNEMØDET op fredag, sĂĽ børnene kan more sig, mens forĂŚldrene ser samtaler… Børneteltet ĂĽbner fredag kl. 18.00.
Kom ind i teltet og oplev masse af sjove aktiviteter i børnehøjde… Hoppeborge, slush-ice og popcorn m.m. GRATIS ADGANG.

live musik
Brophy’s Law

Det anerkendte folk rockband, Brophy’s Law, er nu klar til at tage afslutte Skivemødet fredag aften med deres elektrificerende liveoptrĂŚdener. Brophy’s Law er baseret i København, men kommer oprindeligt fra England, Irland, Skotland, Marokko og Danmark. Bandet er kendt for deres unikke blanding af traditionel folkemusik og moderne rock, og med deres smittende energi og sjĂŚlfulde melodier er Brophy’s Law blevet en fanfavorit rundt i landet. Pladsen er Åben til kl. 22.00 – sĂĽ kom med til folkefesten…

lørdag den 25. maj

Se lørdagens program her

fĂŚlles
morgenmad

Vi byder pü morgenmad til de første 200 gÌster pü pladsen.

Morgenmaden er sponsoreret af
Jyske Bank og leveres af Idylidyl.

Åbning, dag 2

Åbning af Skivemødet 2024, dag 2 ved Bo Sundroos.

verden i balance
-eller mangel pĂĽ samme

Jesper Steinmetz, som i mere end et årti har været TV2’s udlands-
korrespondent i USA, gÌster Skivemødet og fortÌller om landet fuld af kontraster, og hvorfor USA har sü stor indflydelse pü den globale dagsorden.

mads & a-holdet

Dilemma-knuseren Mads Steffensen er tilbage pü scenen med dette ürs fremragende A-hold, bestüende af musiker Søren Rasted, TV-vÌrt
Lisbeth Østergaard og komiker Simon Jul.

Ep-valget: mød de opstillede

Hvad adskiller de 11 spidskandidater til Europaparlamentsvalget? Det kan du blive klogere pĂĽ, nĂĽr TV MIDTVEST og
TV 2 News samsender en debat med alle spidskandidaterne pü Skivemødet lørdag 25. maj.

herligheden i udkanten er nĂŚsten i overkanten

Det er sĂĽ super dejligt at bo I udkanten, hvor den friske luft er gratis!

Lene Beier er vendt hjem til sin fødeby for at tage snakken med Livsstilsekspert Flemming Møldrup, om hvad det er, der für folk til at tage de valg de tager. Hvad er trenden i øjeblikket, og hvorfor bor man ikke der, hvor man kan se vand, fremfor i en lejlighed i en stor by, hvor udsigten er en husmur?

Mads Steffensen stiller skarpt pĂĽ denne debat…

betydningen af lokale rĂĽvarer

Hungrer du efter viden om, hvad det betyder for et omrüde som skiveegnen, at vi producerer rüvarer og har gode restauranter pü egnen? Sü kan du fü stillet din sult, nür madentusiasten Simon Jul og kokken Umut Sakarya gür pü scenen pü Skivemødet sammen med den tidligere skibonit Lene Beier, der styrer samtalen.

musik og snak
fra udsigtsdanmark

Nu kan deltagerne på Skivemødet glæde sig til et godt grin lørdag eftermiddag, når Martin Kanstrup går på scenen i selskab med Søren Vester til en snak om livet i Thy – godt krydret med sang, komik og dialekt.

ONKEL REJE

Det bliver skide skørt, nür Onkel Reje gür pü scenen til børnemødet og fyrer sit skide skøre show af. Alle børn, og nogle voksne, kender Ramasjangs upassende onkel, der har gjort ballade og fart over feltet til sin mission i livet. Han kan büde trylle, synge og danse og det er lige det han vil gøre. Med sig har han de super dygtige Onkel Reje Dansere, som kan spjÌtte, hoppe og danse, sü man tror det er løgn.

børnemødet

Vi holder BØRNEMØDE hele lørdag pĂĽ Skivemødet: Kom ind i teltet og oplev masse af sjove aktiviteter i børnehøjde… Hoppeborge, underholdning, slush-ice og popcorn m.m. GRATIS ADGANG

skive college

Skive College arrangerer sjove aktiviteter, konkurrencer, shows og talks. Pü Skive College-scenen kan du opleve fysik- og kemishows, dilemma-dialoger, musik og talks om skolelivet. Du kan lave din egen lÌdernøglering eller strandstol.

Deltag i spÌndende konkurrencer og vind en lÌderlÌnestol lavet af vores dygtige møbelpolstreelever. GlÌd dig til et par inspirerende dage med sjov og lÌring i Skive College-teltet.

madmarkedet

Skiveegnen vrimler med dygtige madaktører. Vi har samlet nogle af dem og du har mulighed for at se og købe lÌkre produkter med hjem.

Du finder madmarkedet i det hvide telt
pĂĽ stranden.

street food

Büde fredag og lørdag er der lÌkre food-vans med et variende udvalg.

Kom og smag pü en masse lÌkre og spÌndende retter, fra vores lokale fødevareaktører. Du finder alt fra saftige burgere, fish & chips, et hav af pandekager, søde sager og meget mere.

tak for i ĂĽr

ved formand for Branding Skiveegnen, Bo Sundroos.