Skivemødet 2024

Madmarkedet

RAKKERPAK CIDER – det lille cideri på halvøen Salling, lige midt i Limfjorden

Rakkerpak Cider er et lille lokalt cideri, som har til huse i Rødding. Målet er at udbrede kendskabet til lokalt produceret cider, hvor bæredygtighed og godt håndværk i samspil giver en god drikkeoplevelse. Vi synes, at cider er et spændende alternativ til andre alkoholiske drikke. Derudover lægger vi vægt på det gode håndværk og fremelsker mange smagsvarianter – fra lettere champagnestile til fyldigere og mere komplekse smage.

Dansk frugt er fremragende til fremstilling af cider uden kunstige tilsætningsstoffer, og derfor har Rakkerpak Cider valgt helt enkelt at arbejde med samme principper som ved fremstilling af naturvin – det vil sige: ingen svovl, ingen kunstgær – ja, vi lader naturen arbejde med os.

Udover at have den gode smag i centrum, arbejder vi selvfølgelig med lokale råvarer og stort fokus på bæredygtighed. Cideren er udviklet med forskellige metoder og smagsoplevelser, og derved giver vi nordisk Cider et nyt og anderledes image – et Rakkerpak image.

Det er også på Sallinghalvøen, at foreningen Rødding – æblets by i Salling ligger placeret – en by med en lang tradition for at dyrke æbler. Netop i denne forening startede for 6 år siden en spirende interesse for ciderproduktion. Rødding – Æblets by i Salling vil være placeret lige ved siden af Rakkerpak Cider, så der er mulighed for mange gode spørgsmål og dialoger om fra jord-til-bord om æbler og hvad det kan blive til.

Læs mere om Rakkerpak Cider her:
https://rakkerpakcider.dk/