Skolemesterskaberne 2021

Skolemesterskaber for elektriker- og tømrerlærlinge fra Skive College

 

De dygtigste håndværkerlærlinge fra Skive

Som en del af Skivemødet bliver der afholdt skolemesterskaber for elektriker- og tømrerlærlinge fra Skive College. Vinderen går videre i konkurrencen om at blive deltager til DM i Skills, der er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

– Der er en lang tradition for godt hĂĄndværk pĂĄ Skiveegnen, og det er fantastisk at se, hvordan de unge mennesker udviser faglig stolthed og yder deres bedste til disse konkurrencer, fortæller Kurt Lindholm, uddannelseschef pĂĄ Skive College.

Bæredygtighed ind i erhvervsuddannelserne
Skive College fokuserer på bæredygtighed, som også er et af temaerne til Skivemødet. Gennem tømreruddannelsen på Skive College får eleverne viden om bæredygtighed indenfor byggeriet, hvor der blandt andet bliver undervist i bæredygtige byggematerialer.

Indenfor energiområdet er der stor fokus på vedvarende energi mm. Skive College har derfor også senest specialiseret sig, så de nu udbyder en elektrikeruddannelse, der er tonet direkte mod et job indenfor det grønne arbejdsmarked, hvilket de på nuværende tidspunkt er den eneste erhvervsskole i landet, der gør.

– Kommer du forbi Skolemesterskaberne til Skivemødet, er du velkommen til at komme forbi og høre nærmere, fortæller Kurt Lindholm.

En håndværker har mange fremtidsmuligheder
Til Skivemødet håber skolen også, at de kan vise andre unge og voksne, hvilke muligheder der er, hvis man vælger at tage en erhvervsuddannelse. For der er rigtig mange døre, der åbner sig, når man har en erhvervsuddannelse med i bagagen.

– Der er ingen, der siger, at du behøver at være det samme sted resten af dit liv, hvis du vælger at blive hĂĄndværker, forklarer Kurt Lindholm. – De kompetencer, du fĂĄr med en erhvervsuddannelse, kan du bruge rigtig mange steder. Vi ser fx nogle af vores unge som bliver ledere, selvstændige eller videreuddanner sig.

– Lige nu er vi ogsĂĄ i en situation, hvor rigtig mange af de virksomheder, som vi samarbejder med, efterlyser lærlinge, sĂĄ vi mangler nogen der vælger at blive faglært, forklarer Kurt Lindholm. Det vil derfor være rigtig godt for udviklingen her pĂĄ egnen, hvis endnu flere valgte at tage en erhvervsuddannelse.

Kig endelig forbi skolemesterskaberne
Alle er velkomne til skolemesterskaberne i skills på Skivemødet, hvor man kan se lærlingene konkurrere mod hinanden. Både tømrerne og elektrikerne udfører praktiske opgaver, hvor de bliver udfordret på deres faglighed, overblik og koncentration.

Tømrer torsdag

10.00-11.30

Tømrerlærlinge på tømrer/træfagenes byggeuddannelse arbejder med eksempler på bæredygtige vægkonstruktioner og beklædninger

11.30-12.00

Håndværkerfrokost

12.00-13.00

Lærlinge arbejder videre på vægkonstruktioner i bæredygtige materialer

13.00-13.30

Miljøvenlig/bæredygtigt isoleringsmateriale sprøjtes i vægkonstruktioner

13.30-15.00

Lærlinge arbejder videre på miljøvenlige vægkonstruktioner/bæredygtige materialer

15.00-15.30

Miljøvenlig/bæredygtigt isoleringsmateriale sprøjtes i vægkonstruktioner

15.30-

Lærlingene afslutter dagen med en gang håndværkerkringle- og kaffe

Elektriker og tømrer fredag

07.45-08.00

Morgenmønstring

08.00-09.15

Lærlingekonkurrencerne fortsætter

09.15-09.35

Pause

09.35-12.00

Lærlinge arbejder på praktisk opgave

12.00-12.30

Håndværkerfrokost

12.30-13.30

Lærlinge arbejder på praktisk opgave

13.30-13.50

Pause

15.00-16.30

Bedømmelse af opgaver af 2 skuemester fra henholdsvis el – og tømrerfagene (svende- og mestrerepræsentanter fra 3F, DF, TEKNIQ Arbejdsgiverne DI Dansk Byggeri)

16.30-17.00

KĂĄring af vinder