– Hvad kan man opleve til Skivemødet?

Tekst: Ida Ulrich Bregnhøj, Kernekommunikator

Skivemødet er to dage med samtaler og meningsudvekslinger, som skal sÌtte fokus pü det midtjyske og et Danmark i Balance. Derfor er der ogsü lagt et program, som byder pü et vÌld af spÌndende oplevelser, som er gratis at deltage i. Samtaler, udstillinger og besøg fra kendte ansigter foregür pü Strandtangen i Skive, mens enkelte events er programsat i lokalomrüdet.

Når Skivemødet skydes i gang fredag d. 20. maj 2022 er det med en lang række spændende oplevelser på programmet. Udover de mange samtaler, hvor kendte ansigter fra TV og politik gæster mødet, kan man også komme på biludstilling, jobfestival og til spisning på Strandtangen. Camilla Sevelsted fra planlægningsgruppen bag Skivemødet fortæller, at især udbuddet af madoplevelser er helt spektakulært i år. ”Som en del af Skivemødet kan man jo opleve Madmødet. Nogle events kræver billet, men på selve pladsen er der masser af boder med smagsoplevelser fra lokale fødevareaktører”, fortæller hun.

Street Food-stemning med et kĂŚmpe lokalt udvalg
Skiveegnen bugner af udsøgte råvarer og lækre smagsoplevelser, og på pladsen til Skivemødet har arrangørerne sørget for, at der er noget at vælge imellem. Der er alt fra saftige burgere, chili con carne og fish’n’chips til pandekager, tarteletter og vegetarmad. Der er søde sager til de lækkersultne, øl og vand til de tørstige – og meget mere. Alt sammen fra lokale butikker og producenter. ”Til maden er der livemusik fra lokale BØYSTRUP og Helena Sundroos. Vi har forsøgt at gå efter en rigtig Street Food-stemning, så der skal være summen af liv overalt, og noget at vælge imellem”, forklarer Camilla Sevelsted.

Lidt stjernestøv bliver der ogsü plads til, nür Claus Meyer smager pü lokale fødevarer lørdag kl. 11:30. Her für han besøg af Poul Pedersen fra Thise Mejeri, Kristian Borbjerg fra Venø Seafood og John Smith fra Staarup Haandbryg. Mød op og hør, hvad den erfarne tv-kok og kogebogsforfatter synes om egnens udbud af lÌkre smagsoplevelser.

Biludstilling, SKILLS og jobfestival
For de motorgale byder lørdagens program pü biludstilling, nür de lokale bilhuse GR-biler, Bjarne Nielsen og Skive Biler kommer hver med deres 3-5 bedste bud pü en attraktiv el-bil. Anja Breiner fra Skive Musikskole tager os med til fÌllessang büde fredag og lørdag aften, og Skive College afholder lokale skills konkurrencer for tømrer- og elektrikerlÌrlinge, som ogsü foregür begge dage. Endelig kan besøgende opleve Skive Jobfestival, hvor 40 virksomhedsstande fortÌller om de mange spÌndende jobs pü Skiveegnen. Jobfestival er for alle, og det er muligt at fü indblik i de mere end 200 ledige jobs, som lige nu er ledige pü Skiveegnen.

Som en del af arrangør-teamet ser Camilla Sevelsted frem til to dage med fokus på Skiveegnen. Hun ser isæt frem til at trække egnens beboere til Strandtangen, for at give dem en række oplevelser, som er værd at dele. ”Vi vil gerne have, at folk går hjem med følelsen af at have oplevet noget specielt. Vi er stolte af vores egn, og hér sætter vi virkelig fokus på hvorfor. Samtidig skal vi også vende nogle store og vigtige emner, som jeg håber, vi møder opbakning til. Det er gratis at deltage, så kig endelig forbi”, slutter hun.