LARS LILHOLT ER REJSENDE I MENNESKER OG MULIGHEDER. HAN HAR SET DET MESTE OG DE FLESTE, OG HVIS NOGEN HAR FUNDET MELODIEN, SÅ ER DET HAM, SÅ NÅR SKIVEMØDET INVITERER TIL TO DAGES SÆRLIGE SAMTALER OM ’DANMARK I BALANCE’, SÅ ER DET HELT SELVFØLGELIGT, AT HAN ER INVITERET.

”Lars Lilholt har i flere årtier rejst rundt i Danmark – og han er på mange måder selv noget af det, vi altid har været fælles om. Musikken er et mødested for mange mennesker, og vores intention med Skivemødet er at forene og finde fællesskab med hinanden. Det lyder flot – i værste fald som en floskel, men det er en ærlig intention; vi vil (så) gerne være med til at starte en samtale, der handler om alt det, vi kan skabe, hvis vi tager os tid til at undersøge de muligheder, vi har, når vi lytter til hinanden. Lars Lilholt repræsenterer for os det, der forener mennesker – og han har mødt de fleste af os. Vi synes, det er spændende at invitere ham på scenen til en snak om, hvad det er han ser derude i landet – og hvad han ikke ser. Måske viser det sig, at han ikke har så nemt ved at få øje på de store forskelle, vi bliver ved med at insisterer på, der er mellem land og by. Måske er vi nærmere en balance, end vi tror – og så handler det måske allermest om at finde ord for det.”

Skivemødet er to dage med samtaler og meningsudvekslinger den 23.- 24. september 2021. Med den brede vifte af samtaler vil der være noget for alle. Skivemødet er et talerør for at få et ”Danmark i balance”, som skal sætte Midt- og Vestjylland på mediernes landkort og skabe opmærksomhed om alt det positive, der udgår herfra. Det være sig nye initiativer inden for erhverv, bæredygtighed, kultur og oplevelser, såvel som de muligheder, der knytter sig til et liv i uden for ringgaden.

Skivemødet blev startet i 2017 med Foreningen for Branding Skiveegnen og knap 100 regionale virksomheder som initiativtagere. De står nu bag Foreningen for Branding Skiveegnen, så de fremtidige møder er godt forankret i en forening med en meget bred opbakning – og godt rustet til fremtiden.

Lars Lilholt er på scenen med Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator på Berlingske, d. 24. september klokken 13. Han medbringer musik og meninger.

”Bortset fra Anholt har jeg spillet overalt i det her land; for dronningen på Det Kongelige Teater og i landets mindste flække, og så stor er forskellen ikke. Jeg kan huske engang, vi skulle spille på toppen af Berlingske i Pilestræde, og så kigger jeg lige ud og ser, at der sidder Uffe Ellemann, Fritz Schur og  Bertel Haarder. Nå, hvad fanden gør vi så…. Som vi plejer på Aalestrup Kro, besluttede jeg. Det gik aldeles fint, og pointen er, at forskellen ikke eksisterer i så høj grad, som vi tror.”