Skivemødet byder endnu engang velkommen til samtaler, der binder os tættere sammen.

Skiveegnen bliver endnu gang centrum for de store samtaler, kultur- og smagsoplevelser, når Skivemødet skubber til vores verdensbillede d. 20. og 21. maj 2022. Møderne tager sit udgangspunkt på Strandtangen i Skive, men fordeler sig på en lang række af spændende events over hele egnen. Skivemødet er arrangeret af Branding Skiveegnen, for at rette fokus mod et Danmark i Balance – og synet på de berigende og bæredygtige oplevelser, området byder på.

TEKST: IDA BREGNHØJ, KERNEKOMMUNIKATOR

Politik, stjernestøv og store madoplevelser. Fredag d. 20. maj skydes Skivemødet i gang med en brændvarm debat om nærhedsreform og mangel på arbejdskraft mellem Jacob Ellemann-Jensen, Morten Messerschmidt, Sofie Carsten Nielsen, Mai Villadsen, Søren Pape Poulsen, Simon Kollerup og Pernille Vermund. Når vandene har lagt sig, blødes formiddagens samtaler op med besøg af brødrene Johan og Mattias Kolstrup, som fortæller om kulturmødet med den store verden, hvor de begge har rejst som musikere. Programmet til årets Skivemøde er skarpere end nogensinde, og byder på alt fra benhård politisk debat til lækker mad og underholdning.

Vil ændre samtalen om de mindre byer
Skivemødet er en del af Branding Skiveegnens initiativer for at rette fokus mod egnens mange muligheder, og formand Poul Pedersen glæder sig til endnu engang at præsentere Danmark for alt det, Skiveegnen har at byde på. ”Vi vil være med til at ændre samtalen om de mindre byer, fordi vi tror på, at det er nødvendigt for at sikre en bæredygtig dansk fremtid. Det er berigende på mange forskellige måder at bo uden for de store danske byer”, fortæller han om initiativet. ”Samtidig falder Skivemødets overordnede fokus på balance på et godt sted i forhold til den generelle debat om bæredygtighed, i alle de afskygninger, det emne kan tolkes. Vi håber at både lokale og interesserede fra resten af landet vil gribe muligheden for at være med til at diskutere et Danmark i Balance – for vi har brug for samtaler, der binder os tættere sammen”, slutter Poul Pedersen.

Match mellem virksomheder og jobprofiler i alle uddannelseslag
Som en tilbagevendende del af Skivemødet kan egnens virksomheder, studerende og jobsøgende sætte ansigt på hinanden til Skive Jobfestival, som afholdes på initiativ af Code of Care Skive og Jobcenter Skive. Her sætter arrangørerne fokus på jobmulighederne på Skiveegnen, og giver konkret mulighed for at skabe match mellem virksomheder og ledige i alle uddannelseslag – også dem, der har brug for særlig hjælp til at finde en plads på arbejdsmarkedet.

”Hvis man tror, at Skive er en udkantskommune uden karrieremuligheder, tager man fejl. Formålet med Skive Jobfestival er netop at vise hele Danmark de virksomheder, der er på Skiveegnen”, fortæller arbejdsmarkedschef ved Skive Kommune, Dorthe Hamrum. ”Vi har mange store og mellemstore virksomheder i Skive Kommune, og vi har også inviteret en lang række andre kommuner”, fortæller hun. Festivalen sætter samtidig fokus på job under særlige vilkår, som er mærkesagen for det nationale initiativ Code of Care. ”Vi har brug for hænderne, og der skal være plads til alle, der ønsker at være aktive på arbejdsmarkedet. Virksomhederne i Skive Kommune er klar til at gøre en forskel, og tager i høj grad et socialt ansvar”, slutter Dorthe Hamrum.

Musik, gourmet og naturoplevelser
Programmet for Skivemødet strækker sig over hele egnen, og giver mulighed for specielle oplevelser for alle sanser. Find program på www.skivemoedet.dk, hvor det også er muligt at se de events, som kræver billet eller tilmelding på grund af begrænset deltagerantal. Skive Jobfestival finder sted fredag d. 20. maj, mens Skivemødet som helhed er programsat både fredag og lørdag.

Fakta om Skivemødet

  • Skivemødet er arrangeret af Branding Skiveegnen, og er med til at sætte fokus på egnens mangfoldighed og mange muligheder for både job, uddannelse, bolig og kulturoplevelser.
  • Som en del af arrangementet kan besøgende også besøge Skive Jobfestival, hvor lokale virksomheder og jobprofiler i alle uddannelseslag kan møde hinanden.
  • Der er gode transportmuligheder til Skive med både bus, tog og fly. Rejser du med fly til Karup Lufthavn kan du bestille lufthavnstaxa direkte til Skive Banegård.
  • Skiveegnen har masser af muligheder for overnatning på hotel, vandrerhjem, kro eller camping.
  • Parkering kan ske på havneområdet ved Strandtangen i Skive. Grundet de mange aktiviteter opfordres dog til, at man kører forsigtigt.
  • Find program og billetsalg på www.skivemoedet.dk