Madeksperterne Simon Jul og Umut Sakarya – kendt fra TV 2’s Tre Sultne Mænd – gæster Skivemødet den 25. maj 2024 til en samtale om, hvad gode lokale råvarer og spændende kulinariske oplevelser betyder for et lokalområde.

Tekst: gitte kokholmgittekokholm.dk

Hungrer du efter viden om, hvad det betyder for et område som skiveegnen, at vi producerer råvarer og har gode restauranter på egnen? Så kan du få stillet din sult, når madentusiasten Simon Jul og kokken Umut Sakarya går på scenen på Skivemødet sammen med den tidligere skibonit Lene Beier, der styrer samtalen.

De to madeksperter har begge rejst jorden rundt og smagt på alverdens specialiteter, og deres erfaringer har blandt andet givet Simon Jul og Umut Sakarya indsigt i, hvad et stort udvalg af lokale råvarer betyder for et område. De gode råvarer er nemlig ikke kun til glæde for lokalbefolkningen, der har adgang til bordets lokalproducerede glæder, de er også en gevinst for pengepungen.

Lokale fødevarer som bæredygtig økonomisk katalysator
Gennem deres mange rejser har Simon Jul og Umut Sakarya med egne øjne oplevet, hvordan fødevareproduktion kan spille en afgørende rolle for et områdes økonomi, for det skaber arbejdspladser og dermed indtægter.

Lokal fødevareproduktion og fokus på råvarer i sæson er også en mere bæredygtig vej at gå, for man undgår lange transporter. Samtidig giver det også en øget fokus på kvaliteten, for man kommer tættere på naturen, og det øger lysten til en mere bæredygtig produktion – og ildhu er afgørende, når man vil dyrke fødevarer af høj kvalitet – siger Simon jul – der besøger gårde i hele landet i jagten på de bedste råvarer.

Både Simon Jul og Umut Sakarya har stor interesse for bæredygtig fødevareproduktion, for det går hånd i hånd med kvaliteten – og den går de aldrig på kompromis med.

Gastroturister – turister, der rejser for den gode madoplevelse
Simon Jul og Umut Sakaryas mange rejser og smittede madentusiasme er med til at sætte fokus på det nordiske køkken, og Danmark er et populært valg, når gastroturisterne skal vælge destinationen. Hvert år rejser omkring 2 mio. udenlandske feriegæster rundt i Danmark for at spise på vores restauranter.

Under samtalen vil de to madeksperter give deres bud på, hvad det betyder for turismen i det midtjyske, at der kun en time fra Skive ligger en Michelin Restaurant, der skaber international smag på lokale råvarer – og det er blot én af de mange kulinariske oplevelser, som egnen kan byde på.

Glæd dig til lørdag den 25. maj 2024 kl. 14.45 til 15.30, når Simon Jul og Umut Sakarya går på scenen og taler om mad og gode lokale råvarer.

Om madeksperterne:

SIMON JUL

  • Madentusiast, komiker, skuespiller, musiker og radiovært
  • Blev for alvor danmarkskendt, da han medvirkede i Banjos likørstue og Torsdag i 2’eren
  • Et job som opvasker på Jarl Friis Mikkelsens restaurant Tinggården i Nordsjælland fik afgørende betydning for Simon juls interesse for maden
  • Købte i 2016 en bondegård sammen med ’Bonderøven’ for at lave kursusvirksomhed om selvforsyning og bæredygtighed
  • Medejer af den økologiske slagterbutik Spis min gris på Østerbro i København
  • Har arbejdet som køkkenmedhjælper på spisesteder i ind- og udland
  • Har deltaget i mange madarrangementer og lavet madprogrammer på tv

UMUT SAKARA

  • Passioneret kok med tyrkisk oprindelse med særlig interesse for bæredygtig gastronomi
  • Anerkendt for sit arbejde med at fremme tyrkisk gastronomi både nationalt og internationalt
  • Tidligere medejer af restauranterne Guldkroen og Guldgrillen med fokus på dansk kromad
  • Har udgivet to kogebøger med opskrifter fra de to restauranter med tips og tricks og en masse såkaldte umutske kundskaber
  • Vandt i 2015 den danske udgave af Masterchef
  • Har status af kultkok og er blevet kaldt ’dansk gastronomis nye superstar’
  • Deltager i gastronomiske workshops og festivaler over hele verden
  • Deler opskrifter og madlavningsvideoer på Instagram