JESPER STEINMETZ

Jesper Steinmetz, som i mere end et årti har været TV2’s udlandskorrespondent i USA, gæster Skivemødet og fortæller om landet fuld af kontraster, og hvorfor USA har så stor indflydelse på den globale dagsorden.

VERDEN I BALANCE – ELLER MANGEL PÅ SAMME

Udstyret med en mikrofon i hånden foran Det Hvide Hus. Det er sådan, de fleste af os kender Jesper Steinmetz. Den 25. maj får deltagerne på Skivemødet 2024 mulighed for at opleve den populære journalist og høre ham fortælle om sine erfaringer med USA og amerikanerne. Det sker i samtalen ’Verden i Balance – eller mangel på samme’. Med sit indgående kendskab til landet beretter Jesper Steinmetz om USA’s rolle som supermagt – og vi får hans bud på, hvad der venter os på den anden side præsidentvalget i november.

Brænder for at fortælle ’den almindelige amerikaners’ historie
I 13 år har den garvede USA-korrespondent serveret talrige øjenvidneberetninger og historiske nyheder for danskerne til aftenkaffen. Jesper Steinmetz har også givet os et nuanceret og indsigtsfuldt indblik i hverdagens USA gennem sine reportager, hvor han har portrætteret den almindelige amerikaners liv og problemstillinger. Og det er her, i mødet med menneskene, at journalisten for alvor er i sit es, for han brænder for at fortælle deres historier.

Gennem de mange samtaler med befolkningen har Jesper Steinmetz fået en unik indsigt i livet i USA, og han har oplevet både for- og bagsiden af det store og mangfoldige land. Han har talt med amerikanere om deres hverdag, håb og drømme. Men også om deres bekymringer – landet har aldrig været mere splittet og kontrasten mellem absurd rig og ekstremt fattig er enorm.

Tegner et levende portræt af verdens førende stormagt
Jesper Steinmetz har besøgt alle 50 stater, og – siger han selv – lavet alle tænkelige reportager. Det er også grunden til, at USA-kenderen i efteråret 2023 valgte at rykke teltpælene op for at få ny base i London, som TV2’s europakorrespondent.

Selvom adressen er ændret, er fascinationen af De Forenede Stater dog intakt. Det kommer til udtryk på Skivemødet 2024, hvor Jesper Steinmetz tegner et levende portræt af verdens førende stormagt og et USA, der er ved at bryde ud af rollen som hele verdens balancestang.

Følg med

Hold dig opdateret på vores sociale medier. Vi deler løbende nye samtaler, aktiviteter du kan opleve, nyheder og videoer med samtaler fra sidste års Skivemødet.

få nyheder direkte i din indbakke

Indtast din mailadresse

FÅ NYHEDER DIREKTE I INDBAKKEN