Skivemødet 2022

Rent liv teltet

I RENT LIV-teltet kan du blive inspireret til en grønnere hverdag. Her finder du gode råd om grøn omstilling, inspiration og konkrete tiltag, du kan bruge i din egen hverdag. I RENT LIV-teltet kan du også møde nogle af de mange personer og projekter, som repræsenterer RENT LIV på Skiveegnen, og komme helt tæt på de inkluderende fællesskaber og den særlige entreprenørånd, der kendetegner egnen.

 • Nomi4S gør dig klogere pĂĄ den nye affaldssortering. 
 • Biblioteket med litteraturformidling under emnet ”grønnere livsstil og klimaformidling” for bĂĄde børn og voksne. Det vil ogsĂĄ være muligt at lĂĄne bøger og fĂĄ hjælp til at blive oprettet som lĂĄner.
 • Hele dagen kan børn og barnlige sjæle deltage i en workshop, hvor man kan lære at lave sit eget klimavenlige modellervoks og kl. 11 vil der være højtlæsning af klimalitteratur for børn. 
 • Du kan møde vinderen af RENT LIV-prisen, virksomheden Upcycling Scandinavia med deres bæredygtige stole, og blive klogere pĂĄ hvordan man producere og arbejder med grøn omstilling i virksomheden.
 • Vinder af ĂĄrets RENT LIV-historie, Rødding Æblefestival som fortæller om hvordan festivalen er blevet til og hvad det har betydet for lokalsamfundet – og sĂĄ er der smagsprøver.
 • Skive Kommunes afdeling Grønne OmrĂĄder fortæller om klimaskove og lokale skov- og naturprojekter. 
 • Sort Muld er en forvokset køkkenhave beliggende i Junget, Nordsalling. Her kan du fĂĄ inspiration til hvordan du kan blive selvforsynende med grøntsager og fĂĄ mest mulig ud af din køkkenhave.  
 • nabogo giver dig gode rĂĄd til grøn transport og gør klogere pĂĄ deres samkørselsapp. 
 • Skive Ungdomsskole giver en smagsprøve pĂĄ RENT SommerLIV, hvor de arrangerer masser af grønne aktiviteter for unge og deres familier i sommerferien.  
 • SparEnergi, som Energistyrelsen stĂĄr bag, kommer og giver gode, konkrete rĂĄd hvis energiforbruget derhjemme godt kunne trænge til at blive skruet lidt ned.
 • Stanneriet hjælper dig med at genbruge de ting som du mĂĄske ellers ville smide ud, de fortæller om deres ’repair cafĂ© i Rødding hvor du kan møde op og fĂĄ repareret dine ting.

Program for bibliotekets udstilling

09.00

Udstilling

Biblioteket udstiller et bredt udsnit af klimalitteratur om grønnere livsstil som kan lånes hele dagen.

09.00

Børnelounge

Lege med klimavenligt modellervoks. Ă…bent hele dagen.

10.30-11.30

Workshop: Lær at lave dit eget klimavenlige modellervoks

Modellervoks er et godt eksempel pĂĄ legetøj med høj forbrug af vand og plastic og med meget ringe genanvendelsesmuligheder. Vi viser hvordan man simpelt laver sit eget klimavenlige modellervoks med lang holdbarhed og uden plastik. 

11.00-11.20

Højtlæsning: Klimalitteratur for børn (3-6 årige)

Bogen ”Er dette mit hjem?” handler om en pige, der gennem en fantastisk rejse opdager, at hendes hjem ikke bare er det hus hun bor i, men faktisk er hele jorden. Bogen fordrer bevidsthed om at jorden er et hjem, vi deler med andre mennesker og dyr og at vi skal elske og tage vare pĂĄ vores natur og alle de skabninger der lever i den. 

13.00-14.00

Reflektionshjørne om klima: demokratisksamtale og fællesrefleksion om klima og grøn omstilling med kulturformidler Jeannette Søgaard

I reflektionshjørnet diskuterer vi ærligt vores tanker og skepsis om den grønne omstilling og udfordrer hinandens synspunkter. Hvad kan man kræve af den enkeltes frihed i klimaets navn? Hvad er bæredygtighed egentlig og har vi alle et ansvar for den grønne omstilling? Det er bl.a. spørgsmål som vi vil tage op i reflektionshjørnet.