Skive Synger

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Hvad er det nu lige…. det der med fællessang?

Gennem hele mit liv har jeg haft en fuldstændig vidunderlig gave med mig! Som barn tænkte jeg aldrig nærmere over det – det var noget, der bare var der! Jeg betragtede det heller ikke som en gave; jeg tog det nærmest for givet og benyttede mig spontant af det; når jeg legede, når jeg var glad eller bedrøvet, ved festlige lejligheder, når jeg var alene eller sammen med mine venner, søskende og familie. Jeg benytter mig stadig af gaven hver eneste dag – og jeg konstaterer jævnligt, at det er en gave, som ikke kan slides op – men den bliver faktisk bare bedre og bedre, jo mere jeg bruger den – og jo mere jeg deler den med andre.

Gaven er sang og musik!

Og hvad er det sĂĄ, sang og musik beriger mig med? Det helt korte svar er FÆLLESSKAB. En fælles oplevelse med de personer, jeg synger eller spiller med – et øjeblik hvor man er sammen om noget – bidrager til det samme, stĂĄr skulder ved skulder – og bare ER i musikken og nyder øjeblikket sammen. Fællesskabet og samhørigheden kan være lige stor om man befinder sig i dagplejegruppen, med højskolekammeraterne eller man bare er et barn og en bedstefar, der sidder i solen pĂĄ terrassen og synger – det vigtige er ikke hvilken kultur du kommer fra, din politiske overbevisning – eller om du er 3 eller 70 ĂĄr gammel – det eneste der betyder noget er, at du aktivt vælger at være med.

Den korteste vej ind i det musikalske fællesskab er gennem fællessang. Man behøver nemlig ikke have øvet sig i tusindvis af timer for at kunne synge med andre. Du skal bare at møde op – ĂĄbne munden – og synge det bedste, du har lært. (Er man tilmed sĂĄ heldig at komme til at stĂĄ i nærheden af en, som er rigtig god til at synge – ja, sĂĄ synger man faktisk ogsĂĄ selv lidt bedre). Og mennesker vil rigtig gerne synge – for det giver os noget. Jeg tænker vi alle kan finde eksempler pĂĄ dette: et barn, der finder trøst eller synges til ro, fodboldfans der synger og løfter stemningen til uanede højder pĂĄ stadion og beruses af fællesskabet, sange der beskriver vores oplevelser og sætter ord pĂĄ vores allerstørste følelser, sange der minder os om særlige oplevelser eller mennesker i vores liv. Eksemplerne er mange.

PĂĄ Skivemødet inviteres der igen i ĂĄr til fællessang – og jeg hĂĄber, at rigtig mange har lyst til at komme og dele oplevelsen med os og tage del i det store fællesskab. Vi vil nemlig gerne dele gaven med jer.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]