Partilederdebat

Klaus Knudsen Pedersen taler med Christian Rabjerg Madsen, Jacob Ellemann-Jensen, Morten Messerschmidt, Sofie Carsten Nielsen, Mai Villadsen, Søren Pape Poulsen og Pernille Vermund til en debat om nærhedsreform, arbejdskraft og meget mere.

Jakob Ellemann-Jensen, Venstre
Mai Villadsen, Enhedslisten
Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti
Pernille Vermund, Nye Borgerlige
Sofie Carsten Nielsen, Radikale Venstre
Søren Pape Poulsen, Det Konservative Folkeparti
Christian Rabjerg Madsen, Indenrigs- og boligminister

Riget fattes arbejdskraft!

Opsvinget i kølvandet på Corona-pandemien har resulteret i en akut mangel på arbejdskraft indenfor stort set alle sektorer brancher – såvel offentlige som private.

Danmark er som helhed ramt af mangel på arbejdskraft, men nogle landsdele er (og vil blive) hårdere ramt end andre. 

Generelt vil de tyndt befolkede områder blive hårdt ramt. Blandt andet også fordi, man der i forvejen slås med store demografiske udfordringer i form af urbaniseringskraften og stadige centraliseringstendenser.

Unge søger mod storbyerne for at få uddannelse og job og etablere sig med familie. Som konsekvens heraf oplever disse egne et faldende befolkningstal og en stadig ældre befolkning. Sådan er virkeligheden for eksempel i Nordvestjylland.

Der er brug for en indsats her og nu, så ledige stillinger kan blive besat og virksomhederne kan få gjort noget ved de fyldte ordrebøger. Der er behov for en akut-, men også en langsigtet indsats, der kan modvirke skævvridningen af Danmark.

Traditionen tro stilles landets partledere i stævne for at debattere et Danmark i balance og særligt ovennævnte udfordringer.

Følg med

Hold dig opdateret på vores sociale medier. Vi deler løbende nye samtaler, aktiviteter du kan opleve, nyheder og videoer med samtaler fra sidste års Skivemødet.

få nyheder direkte i din indbakke

Indtast din mailadresse

FÅ NYHEDER DIREKTE I INDBAKKEN