Guidet bustur gennem det naturskønne Nordsalling

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Tag med på bustur fra Skivemødet, torsdag den 23. september, til spændende steder i Nordsalling, med små fortællinger og en herlig frokost undervejs.

”Det skal være let for alle at få en oplevelse af Skivemødet og en del af Salling” siger Poul Pedersen, formand for Foreningen for Branding af Skiveegnen om det initiativ, der fik debut sidste år.

”Det gik rigtig godt, og det, der skulle være en lille tur er faktisk blevet en heldagsudflugt” fortsætter han.

Turen er blevet mulig at tilbyde til en meget lav pris fordi Foreningen for Branding Skiveegnen bidrager. Skives tidligere borgmester, Flemming Eskildsen var guide på turen sidste år, i år er det Ole Riis fra Kultur- og Fritidsforvaltningen, der gennem en lang årrække har tilrettelagt et væld af ture, og med ham går turen forbi Greenlab Skive og til nogle steder i Nordsalling, der normalt ikke er åbne for offentligheden. Midtvejs venter der deltagerne en frokost på Da Winti i Selde, der rummer store lokaler med en permanent udstilling af malerier og skulpturer af moderne danske billedkunstnere – især en stor samling af Richard Winthers kunst.

Skivemødet forløber over to dage, hvor et ”Danmark i balance” er på programmet med kendte og spændende deltagere fra vidt forskellige områder – og det er fjerde år, det afvikles.

”Busturen starter ved Skive Mødet, og turens deltagere er med i det første af den række møder, der finder sted over to dage. Skulle man så få lyst til mere end åbningen, er man yderst velkommen til at vende tilbage om fredagen og få meget mere” bemærker Poul Pedersen.

Turen starter således på Strandtangen kl. 09:00, og her slutter turen også kl. 18:00. Der er parkering ved strandtangen.

Når åbningsmødet er færdigt kl. 09:45 kører bussen til GreenLab, der selv vil præsentere stedet og de spændende virksomheder, der allerede nu er i fuld drift. Herefter går turen til Jenle, hvor der fortælles om de visioner, der tegner sig, når Skive Kommune overtager Jeppe Aakjærs digterhjem. Efter besøget her går turen til Astrup Hovedgaard, hvor en af ejerne, Inge eller Aage Christiansen vil fortælle om gården og også på Eskjær Hovedgaard er det ejerne, Vibeke og Birger Schütte, der kort præsenterer deres sted.

En anden markant bygning er Østergaard, der præsenteres af nogle af de, der hele året rundt passer stedet og herefter går turen til Skulpturlandsbyen Selde og galleriet Da Winti, hvor frokosten nydes og hvor der fortælles om det initiativ med kunst i landsbyen, der er nået langt ud over kommunens grænser.

Efter frokosten går turen til Fur Museum, der netop nu er ved at færdiggøre et nyt velkomstområde og her fortæller museet om de mange aktiviteter.

På turen tilbage til Strandtangen besøges Cirkusfabrikken, der med sine sprudlende aktiviteter er et af de mest sydende og spændende steder på egnen for både fysiske, akrobatiske aktiviteter som kulturarrangementer.

Alt er med i prisen, og det eneste man skal betale selv er drikkevarer undervejs.

”Som det ser ud nu, er det blevet lettere at forholde sig til reglerne omkring den pandemi, der har huseret, men selvfølgelig skal man selv tage sig i agt og være påpasselig!” lyder det fra foreningens formand, der tilføjer ”Der er kun de pladser, der er, og viser der sig at være samme interesse som sidste år, er det nok om at få bestilt billet til turen nu. Det kan gøres på Skive Mødets hjemmeside”

Turen kan bestilles indtil den 16. september – eller så længe der er pladser.

”Og tænk: Alt det kan man få for 280 kr.” slutter Poul Pedersen ”og det er samme pris som sidste år!”[/vc_column_text][vc_btn title=”Tilmeld dig busturen lige her” style=”flat” color=”success” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbskive.nemtilmeld.dk%2F660%2F|||”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_btn title=”Tilmeld dig busturen lige her” style=”flat” color=”success” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbskive.nemtilmeld.dk%2F660%2F|||”][vc_single_image image=”4442″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”4446″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”4443″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”4441″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]