Grøn Omstilling og partnerskaber

Propelfly, plastik og biogas med Annette Heick. Hun taler med Bertel Maigaard, Vinkel Bioenergi ApS, Katrine Bak Primdahl, CEO, New Loop og Rasmus Hvid Kærsgaard, Quantafuel.

Vi kan alle gøre lidt, og sammen kan vi meget.

Det 17. verdensmål, ”Partnerskab for handling”, danner rammen om denne samtal. Vi kommer ikke i mål med den grønne omstilling uden samarbejde på tværs af brancher, regioner og generationer. 

Vi har inviteret tre forskellige aktører ind til samtale om grøn omstilling, partnerskaber og selvfølgelig – et Danmark i balance.

New Loop bygger ovenpå Dansk Retursystems mangeårige projekt om at få danskerne til at returnere emballage. Derfor etablerer New Loop en infrastruktur og produkter med pant til take away emballage. Det betyder, at din to-go kaffekop og din pizzabakke kan pantes – og afleveres retur!

New Loop vasker den, og sender den ud til den næste forbruger igen. Dette med en ambition om at nedbringe engangsemballage mængderne og bruge vores materialer igen og igen. Det danske iværksætter-projekt har blandt andre Anders Morgenthaler i investergruppen og er i samtalen repræsenteret ved deres CEO, Katrine Bak Primdahl, som er lokal pige fra Skiveegnen og i dag bosat i Aarhus.

Quantafuel opgraderer plastaffald til værdifulde produkter, der er i høj efterspørgsel. Hele værdikæden er cirkulær, og produktionen foregår ved kemisk genanvendelse på Quantafuels anlæg. De udvikler teknologi, der bidrager til at løse det globale affaldsproblem. I samarbejde med dedikerede partnere har de opnået kombinerede mål om at genbruge plast af lav kvalitet og bæredygtig affaldshåndtering.

Deres løsning er at sætte pris på plastikaffald. Vi skal begynde at behandle brugt plast som en værdifuld ressource, etablere en model for indsamling af plastaffald og opgradere den til genbrugsprodukter. Hele værdikæden skal være cirkulær.

Følg med

Hold dig opdateret på vores sociale medier. Vi deler løbende nye samtaler, aktiviteter du kan opleve, nyheder og videoer med samtaler fra sidste års Skivemødet.

få nyheder direkte i din indbakke

Indtast din mailadresse

FÅ NYHEDER DIREKTE I INDBAKKEN