Lykke Friis og mange flere.

Klaus Knudsen Pedersen taler med Steffen Damsgaard, Landdistriknerns Fællesråd, Lykke Friis, tidl. minister, Christopher Sorensen, Greenlab Skive og Anders Vedel, Vestas, Chief Scientific Officer.

Debatten om den grønne omstilling er eskaleret rent politisk, som en direkte følge af den ulykkelige situation i Ukraine. Samtalen har taget en drejning fra at handle om CO2-udledning, til at fokusere mere kortsigtet på en potentiel forsyningskrise. Lykke Friis, specialist i europæisk politik og tidligere Klima- og Energiminister, mener at den kombinerede fortælling om klima og sikkerhed har skabt historisk enighed i EU, men at vi skal passe på ikke at lade os friste af kortsigtede løsninger. Hun mener, vi bør se mere nuanceret på klimaudfordringen. Vi skal rette blikket mod investeringer, som inddrager samtlige energikilder, og samtidig gør os mindre sårbare over for energiforsyning som et våben i en politisk krise. Hun peger også på lokalt og nationalt fokus på grønt trendsætteri, som et vigtigt led i den samlede indsats.

Anders Vedel er indbegrebet af vindmølleindustriens udvikling igennem sit mangeårige virke i Vestas. Dette virke har bragt Anders ud i alle afkroge af industriens discipliner, herunder både service, produktion, projektudvikling, teknologiudvikling og innovation. Og med dette har han tilbragt adskillige år de steder og i de lande hvor udviklingen er fundet sted. Anders varetog rollen som CTO i Vestas igennem 9 år, og med den tekniske udvikling der fandt sted i perioden sikrede Vestas sin ledende position i markedet.

Siden 2020 har Anders Vedel fungeret som Chief Science Advisor til direktion og bestyrelse i Vestas. En funktion som giver ham mulighed for at arbejde på tværs af hele organisationen, og han har blandt andet fokus på screening og udvælgelse af teknologier der kommer til at indgå i den grønne omstilling.

Moderator:     
Klaus Knudsen Pedersen

Deltagere:       
Steffen Damsgaard (Landdistriknerns Fællesråd)
Lykke Friis
Christopher Sorensen, Greenlab Skive A/S
Anders Vedel Vestas,  Chief Scientific Officer

Følg med

Hold dig opdateret på vores sociale medier. Vi deler løbende nye samtaler, aktiviteter du kan opleve, nyheder og videoer med samtaler fra sidste års Skivemødet.

få nyheder direkte i din indbakke

Indtast din mailadresse

FÅ NYHEDER DIREKTE I INDBAKKEN