fup eller fakta…?

Bileksperten Christian Grau og blærerøven Mads Christensen går på scenen fredag på Skivemødet til en samtale om de grønne biler. For er elbiler løsningen på verdens klimaudfordringer? De to bilentusiaster er langt fra enige.

Er elbiler fremtidens transportform eller en politisk døgnflue?

Tekst: gitte kokholmgittekokholm.dk

Bileksperten Christian Grau og blærerøven Mads Christensen går på scenen fredag på Skivemødet til en samtale om de grønne biler. For er elbiler løsningen på verdens klimaudfordringer? De to bilentusiaster er langt fra enige.

Bileksperten Christian Grau og blærerøven Mads Christensen elsker biler. Men når det kommer til elbiler, så blegner følelserne – i hvert tilfælde for Mads Christensen, der ikke forstår det med elbiler. Christian Grau derimod er ikke hovedkulds forelsket i elbiler, men han har nok det, man vil kalde et lille crush på dem, og det har givet ham en stor viden om de batteridrevne køretøjer.

Der er lagt op til en livlig debat om elbilernes fortræffeligheder – eller det modsatte, når Christian Degn skal forsøge at styre samtalen med de to ivrige bilentusiaster om deres store passion.

Salget af elbiler går trægt – på trods af kraftigt reducerede priser
Alle snakker elbiler, men kun få køber dem – synes at være tilfældet, når man kigger på tallene for salget af elbiler. For selvom 2023 var et rekordår for salget af elbiler – hver tredje nyregistrerede bil var en elbil – så udgør elbilerne kun 200.000 ud af Danmarks samlede personbilpark på omkring 2,5 mio. Den manglende købelyst er godt hjulpet på vej af Tesla, der i januar 2023 sendte chokbølgerne gennem bilbranchen – og til mange nyslåede Tesla-ejere, da producenten valgte at sænke priserne på deres elbiler markant.

Den teknologiske udvikling medvirker også til reduktion i priserne, for det bliver stadig billigere at producere en elbil. Derfor er det svært som forbruger at finde det helt rigtige tidspunkt til at komme med på elbil-vognen.

Mads Christensen synes uden tvivl, at vi skal beholde vores fossildreven bil, men hvad siger Christian Graus? Er det tiden til at købe en elbil, eller skal vi mon vente lidt endnu?  

Rækkeviddeangst og ladestress i vandkantsdanmark
JP lavede for fem år siden en undersøgelse, der viste, at 90 procent af alle pendlerbehov kunne dækkes af elbiler, og siden er der sat lynladere op – nærmest med lynets hast i hele Danmark. Ved udgangen af september 2023 var der 14.873 offentlige ladepunkter i Danmark. Alligevel er rækkeviddeangst et begreb, mange elbilejere har taget til sig – og i vandkanten er der langt til alt.

Måske er en elbil netop at foretrække på landet. Elbilen bliver ladet i garagen, og der er ingen stress med at finde en lader hver eneste eftermiddag og efterfølgende finde en parkeringsplads, som er hverdagen for elbilejere i byerne.

Der er mange ubekendte, når emnet handler elbiler. På Skivemødet er der mulighed for at blive lidt klogere, når de to bileksperter øser ud af deres store viden om elbiler.

Kom og hør om elbiler, infrastruktur og hvorfor danskerne nøler med at købe en elbil, når Christian Grau og Mads Christensen går på scenen fredag den 24. maj kl. 18.30-19.15.

Christian Grau:

  • Bilentusiast, tv-vært og livsstilsekspert
  • Har medvirket i DR1’s Kender du typen? og været vært på TV2’s bilprogram Vi elsker biler
  • Fast skribent på Euroman siden 2000 og har skrevet om alt mellem himmel og jord i bilverdenen
  • Vært i podcastserien Elbil for begyndere

Mads Christensen:

  • Bilentusiast med en stor passion for hurtige italienske biler
  • Forfatter, foredragsholder, livsstilsekspert og blærerøv
  • Vært på YouTube-kanalen Formula TV, hvor han viser videoer med hurtige og dyre biler
  • Har været moderedaktør på Euroman og medvirket i Mads og Monopolet

Følg med

Hold dig opdateret på vores sociale medier. Vi deler løbende nye samtaler, aktiviteter du kan opleve, nyheder og videoer med samtaler fra sidste års Skivemødet.

få nyheder direkte i din indbakke

Indtast din mailadresse

FÅ NYHEDER DIREKTE I INDBAKKEN