Skivemødet 2023

Det grønne telt

Hvilke teknologier og projekter skal drive den grønne omstilling fremad? Og hvordan lykkes vi i fællesskab? Gå på opdagelse i Det Grønne Telt og bliv klogere!

På Skivemødet kan du komme helt tæt på den grønne omstilling, når vi inviterer borgere og virksomheder til at gå på opdagelse i Det Grønne Telt.

Her vil du kunne se og prøve om de seneste teknologier og initiativer, der arbejder for en mere bæredygtig fremtid og blive klogere på hvordan du selv kan bidrage ved at tage små skridt i din egen hverdag.

Du vil desuden kunne få et indblik i lokale projekter, der arbejder for en mere bæredygtig fremtid, og få gode råd til, hvordan du kan tage ansvar for vores fælles miljø – helt i tråd med Skiveegnens brand RENT LIV.

Det Grønne telt er en del af Skivemødet både fredag og lørdag – med forskellige aktiviteter de to dage. Læs mere om teltets aktiviteter herunder.

Fredag i Det Grønne Telt:

Fredag kan du bl.a. møde GreenLab og virksomhederne i den grønne industripark. Her kan du blive helt skarp på teknologier som Power-to-X, plastic-to-liquid, pyrolyse, biokul, søstjerneproteinpulver, sol- og vindenergi og meget mere.

Du kan også finde ud af, hvilke grønne projekter, der arbejdes på i Skive og omegn i Elværket, i Energibyen Skive og i Klimafonden Skive. Mød blandt andre holdet bag Skives grønne matchmaking platform, Green Innovation Makers, der matcher studerende med videregående uddannelser med konkrete virksomheder for at sætte turbo på løsninger indenfor grøn omstilling.

Du kan også høre mere om spænende projekter på tværs af Skiveegnens Vækststrategi fra Business Skive og Energibyen Skive

Prøv Elværkets Makerspace-faciliteter, når Læringsambassaden flytter ud af huset og ind i teltet med deres brintforsøg, 3D print, lasercutter og meget mere. De medbringer også deres splinternye Power-to-X-vogn, der omdanner sol-og vindenergi til brint.

Måske finder du også dit næste job i teltet! Mange af virksomhederne leder efter flere passionerede medarbejdere, og de vil meget gerne møde interesserede kandidater.

Taler du grønt?

Foran teltet finder du også en grøn samtalestarter, hvor du kan vælge mellem forskellige finurlige spørgsmål om grønne teknologier, som du kan få svar på inde i teltet. Det kan f.eks. være du gerne vil vide, hvordan pulveriserede søstjerner kan bidrage til den grønne omstilling? Og om halm virkelig kan lagre CO2 i mere end 500 år?

Kig forbi, lær noget nyt om grønne og bæredygtige teknologier og bliv inspireret!

Lær mere om virksomhederne i Det Grønne Telt om fredagen her:

GreenLab

Quantafuel

Stiesdal Skyclean

Vestjyllands Andels Søstjernefabrik

Eurowind Energy

Nomi4s

Industrial Recycling for Construction

Business Skive

Vækstteamet – Skiveegnens Vækststrategi

Green Innovation Makers

Energibyen Skive

Klimafonden

Elværket Skive

Lørdag i Det Grønne Telt:

Om lørdagen inviterer vi hele familien til at gå på opdagelse i teltet. Her kan både voksne og børn få et indblik i hvordan klimaet påvirker vores natur, blive inspireret til hvad du og din familie selv kan gøre og få idéer til hvilke klimahandlinger jeres lokalområde kan sætte i gang.

Teltet giver dig mulighed for at lære mere om den grønne omstilling, klima og teknologi. Her kan du kan få information og viden om, hvordan du kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

I teltet vil du kunne møde eksperter, som vil give dig gode råd til, hvordan du kan spare på dit energiforbrug i hverdagen. Du vil lære, hvordan små skridt kan gøre en stor forskel, og hvordan du kan være med til at skabe positive forandringer for klimaet.

Derudover vil der være mulighed for at blive klogere på de lokale projekter, der arbejder for en mere bæredygtig fremtid.  Skive Kommunes Klimaudvalg fortæller om den grønne pulje og giver inspiration til grønne projekter, der kan søges midler til. Du kan finde ud af hvad en Klimalandsby er, og måske er det noget for dit lokalområde?

Du vil også kunne få indsigt i klimakonsekvenser og blive inspireret til, hvordan du kan tage ansvar for vores fælles miljø. Der vil være mulighed for at få et indblik i den seneste teknologi, der kan hjælpe os med at mindske vores påvirkning på miljøet.

Alt i alt vil det grønne telt summe af RENT LIV og give dig og din familie en unik mulighed for at lære mere om den grønne omstilling, klima og teknologi. Vi håber, du vil besøge teltet og blive inspireret til, hvordan vi sammen kan tage ansvar for en mere bæredygtig fremtid.