Om Skivemødet

Dagsordenen var klar: Det handlede om at sikre et Danmark i balance ved at sætte fokus på alle de positive sider ved livet udenfor de store byer.

Under Skivemødet kunne man opleve spændende og tankevækkende samtaler med toneangivende politikere og kulturpersonligheder, deltage i hyggelige aktiviteter for hele familien og møde Skiveegnens blomstrende kultur- og erhvervsliv.

”Jeg føler, at jeg har været blandt pionerer, nogen der vil gå nye veje. Så endnu et folkemøde men med en helt særlig profil. Det ligger her ved Limfjordsegnen, hvor så mange forfattere har beriget Danmark og skabt virkelig konkurrence til alt den kultur, der er opstået i Københavnsområdet.”

Bertel Haarder, medlem af Folketinget for Venstre og tidligere kulturminister,

Torsdag den 17.maj åbnede Skivemødet officielt på Posthustorvet i Skive.

Fredag den 18.maj dannede Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle ramme for en intensiv række samtaler under temaet ”Et Danmark i balance.” Mogens Jensen, Satie Espersen, Kristian Thulesen Dahl, Thomas Blachman, Thure Lindhardt og Lone Kühlmann var blandt dem, der satte fokus på livet udenfor de store danske byer.

På samme tid inviterede sekretariatschef for Skivemødet Søren Vester Skiveegnens ildsjæle og kultur – og erhvervsliv til samtale i ”Den lyserøde sofa” på Posthustorvet. Her var blandt andre Rosa Kildahl fra Den store bagedyst forbi.

Lørdag den 19.maj var arrangementet Åben Havn på Skive Havn badet i solskin og både børn og voksne nød de mange aktiviteter, som forenings – og erhvervslivet på havnen havde stablet på benene.

Senere lørdag indtog over 700 besøgende Spøttrup Borg, hvor Inger Støjberg indgik i samtale med Christian Have om, hvordan hun ser et fremtidigt Danmark i balance. Herefter gik Limfjordkoret på scenen efterfulgt af Prinsens Musikkorps, der sammen med solist Rasmus Bjerg gav koncert.

”Det er fantastisk at få lov til at deltage i mødet her og få lov til som politiker at komme ud af de tykke mure inde på Christiansborg og diskutere lidt visionært om, hvad det er for et samfund, vi gerne vil have, hvor vi kommer fra, hvad vi kommer af, det er selvfølgelig rigtig dejligt – og så i nogle omgivelser her, som næsten ikke kan findes bedre.”

Kristian Thulesen Dahl, partiformand for Dansk Folkeparti

Skivemødet er skabt af 

I samarbejde med

HAVE A/S

Branding Skiveegnen er